سید علی خمینی در مراسم گرامیداشت سالگرد امام خمینی در شهر نجف
سید علی خمینی: مذاکرات ایران و آمریکا مذاکرات صلح نیست

به گزارش خبرنگار سیاسی تجارگستران ، در مراسمی که به مناسبت گرامیداشت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره) در شهر نجف اشرف برگزار شد، حجتالاسلام والمسلمین سید علی خمینی، یادگار امام، به تبیین ابعاد مختلف آرمانهای بنیانگذار جمهوری اسلامی پرداخت. این مراسم با حضور مقامات و مسئولین نهادهای ایرانی، از جمله نماینده ولی فقیه و سفیر جمهوری اسلامی در عراق، برگزار گردید.
سید علی خمینی: مذاکره با آمریکا جهاد برای رفع ظلم است، نه صلح با استکبار
سید علی خمینی در ابتدای سخنان خود، بزرگداشت امام خمینی را فراتر از یک یادبود شخصی و به معنای بزرگداشت آرمانهای والای اسلامی و انسانی دانست. او با اشاره به ظرفیت عظیم اسلام برای گردهم آوردن فرهنگها و اقوام گوناگون و ارتقای آنها، به یکی از اصول بنیادین در نظام ارزشی اسلام اشاره کرد و افزود: «یکی از ارکان اصلی این نظام ارزشی، اصل ظلم نکردن و در عین حال، زیر بار ظلم نرفتن است. این همان اصلی است که هم امام راحل و هم مقام معظم رهبری همواره بر آن تأکید داشته و دارند.»
او در ادامه تأکید کرد که امام خمینی به ملتهای مسلمان این پیام را داد که مظلومیت و قرار گرفتن تحت سلطه مستکبران عالم، سرنوشت محتوم و ابدی آنها نیست. یادگار امام گفت: «امام به ما نهیب زد که باید قوی شویم تا نه به کسی ظلم کنیم و نه به کسی اجازه دهیم که به ما ظلم کند.»
سید علی خمینی :جهاد تنها به معنای جنگ مسلحانه نیست
سید علی خمینی، در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح مفهوم «جهاد» برای دفع و رفع ظلم پرداخت و تأکید کرد که این تلاش مقدس، تنها به در دست گرفتن اسلحه و حضور در جبهههای نبرد نظامی محدود نمیشود. به گفته وی، جهاد میتواند در اشکال و عرصههای دیگری نیز ظهور و بروز پیدا کند.
سید علی خمینی با برشمردن مصادیق مختلف جهاد گفت: «گاهی اوقات تلاش برای رفع ظلم در میدان دادگاههای بینالمللی شکل میگیرد، همانطور که در ماجرای تاریخی ملی شدن صنعت نفت و لغو قرارداد استعماری ۱۳۱۲ ایران و انگلیس شاهد آن بودیم. گاهی نیز این جهاد در قالب فعالیتهای رسانهای برای روشنگری و بیدار کردن افکار عمومی جهانیان متجلی میشود.»
مذاکرهکنندگان ما، جهادگران عرصه دیپلماسی هستند
مهمترین بخش سخنان سید علی خمینی به تبیین جایگاه مذاکره در منظومه فکری انقلاب اختصاص داشت. او «مذاکره» را یکی دیگر از جلوههای مهم تلاش برای رفع ظلم معرفی کرد و گفت: «ما امروز اگر با آمریکا مذاکره میکنیم، آن را نه برای رسیدن به صلح با استکبار، بلکه جلوهای دیگر از جهاد برای احقاق حقوق ملت و تلاش برای رفع ظلم میدانیم. به همین دلیل ما مذاکرهکنندگانمان را “جهادگران عرصه دیپلماسی” مینامیم.»
وی با طرح این پرسش که چگونه میتوان با رژیمی مانند آمریکا که خود ظلم میکند و همزمان حامی اصلی جنایتکارترین رژیم جهان است به صلح رسید، تصریح کرد: «مذاکرات ایران و آمریکا، مذاکرات صلح نیست. این مذاکرات، یک جهاد دیپلماتیک برای گرفتن حق ملت ایران، بدون ذرهای کوتاه آمدن از حقوق مردم و اصول انقلاب است.»
سید علی خمینی در پایان با قرائت آیه شریفه «وَ لا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَ ما لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ»، افزود: «این آیه به ما میآموزد که اگر ما ذرهای به ظلم و استکبار تمایل پیدا کنیم یا به آنها تکیه کنیم، دیگر نباید انتظار یاری و نصرت الهی را داشته باشیم. بنابراین، جمهوری اسلامی در ذات و هویت خود نمیتواند با استکبار جهانی کنار بیاید.»
در این جلسه، آیتالله حسینی، نماینده مقام معظم رهبری در کشور عراق، و آقای آل صادق، سفیر جمهوری اسلامی ایران، نیز در سخنرانیهای جداگانهای یاد و نام امام خمینی (ره) را گرامی داشتند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0