فیلترینگ یا حکمرانی؟ جدال مقامات بر سر راهکار مدیریت فضای مجازی در کشور

در یک گفتوگوی تلویزیونی با حضور حجت الاسلام سعیدرضا عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، رضا تقیپور، عضو شورای عالی فضای مجازی، شامگاه دوشنبه تأکید کرد که نباید حکمرانی فضای مجازی را با فیلترینگ یکسان دانست و هشدار داد که در تله رسانهای طراحیشده توسط برخی گروهها نیفتیم.
تقیپور با اشاره به اینکه دو گروه از فیلترینگ کسب درآمد میکنند، گفت: «برای قانونمند کردن فضا باید چارچوبهایی وجود داشته باشد. وقتی فضای مجازی قانونمند باشد، نیاز به جریمه و برخورد به حداقل میرسد.» او از رئیسجمهور خواست که «فیلترشکنفروشها را به مردم معرفی کند.» وی افزود که نهادهای امنیتی زیر نظر رئیسجمهور قادر به شناسایی و معرفی این افراد هستند.
اعتراف مقامات به شکست فیلترینگ: از “کاسبی” تا نرسیدن به هدف اصلی
تقیپور همچنین به گروه دوم اشاره کرد که آنها را «کاسبان رسانهای فیلترشکن» نامید و گفت این رسانهها «موجودیت خود را در ایجاد دوگانگی و دوقطبی بر سر یک سری کلیدواژهها میبینند و امروز حداقل دو سه ماه هست از این سفره نان میخورند.» او از رسانههای متعهد خواست که این گروهها را معرفی کنند.
این نماینده مجلس قاطعانه اعلام کرد که «هیچ مسئولی در جمهوری اسلامی موافق فیلترینگ نیست، چون اصالت ندارد و امری تحمیلی و عارضی است.» او دلیل فیلترینگ را «عدم حکمرانی فضای مجازی و غفلت از آن» دانست. تقیپور توضیح داد که قانونگذاری در فضای مجازی به معنای اعمال محدودیت نیست، بلکه به معنای وجود مقرراتی برای تنظیم روابط مردم، کسبوکارها و حتی روابط کسبوکارها با دولت است.
وی تأکید کرد که اگر این قوانین وجود داشت، نیازی به بحث درباره فیلترینگ نبود، زیرا وقتی همه یک توافق را میپذیرند، به آن پایبند هستند. او همچنین به لزوم مذاکره با پلتفرمهایی که «دشمنی کردهاند» اشاره کرد و گفت: «دنیا تنگ و محدود به چند پلتفرم نیست و حداقل ۱۰۰ تا ۲۰۰ پلتفرم بزرگ با کاربران میلیاردی در دنیا وجود دارد.» تقیپور پرسید: «سکویی که علناً از صهیونیستها حمایت میکند، آیا درست است که ما مسلمانان به جیب او پول بریزیم که سهامش گران شود؟» او در پایان یادآور شد که «۸۵ کشور قانون پالایش اینترنت و فضای مجازی دارند و حتی تمام اروپاییها نیز مقررات وضع کردهاند.»
در ادامه، حجتالاسلام عاملی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، نیز مخالفت خود را با شکل کنونی فیلترینگ اعلام کرد و گفت: «ما با فیلترینگ به شکلی که اکنون در جامعه مطرح شده مخالف هستیم، زیرا جمعیت بزرگی از فیلترشکن استفاده میکنند و عملاً فضا را باز کردهایم تا افراد به محیطهایی بروند که نمیخواهیم ورود پیدا کنند.» او با اشاره به اینکه ۹۷ درصد گروه سنی ۱۵ تا ۱۷ سال از فیلترشکن استفاده میکنند، تصریح کرد که این امر باعث دسترسی به دادههای مخرب میشود.
عاملی هدف از جلوگیری از دسترسی به برخی پلتفرمها را «تأمین سلامت مردم» دانست، اما افزود که «تداوم این کار سبب شد تا جمعیت بزرگی از فیلترشکن استفاده کند.» او همچنین گفت که یکی از پلتفرمهای بسته شده میزبان ۵۰۰ هزار تا یک میلیون کسبوکار بود. وی در نهایت اظهار داشت: «به نظر میرسد هدفی که از فیلتر کردن که همان جلوگیری از دسترسی به بعضی از سکوها بوده، دست نیافتیم.»
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0