ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی چیست و آیا جایگزین رمزارزها میشود؟
به گزارش خبرنگار اقتصادی تجارگستران ؛ گسترش روزافزون رمزارزها، بانکهای مرکزی را بر آن داشته تا با معرفی پولهای دیجیتال، جایگاه خود را در سیستمهای پرداخت حفظ کنند.
افزایش محبوبیت ارز های دیجیتال ، نگرانی بانکهای مرکزی را در مورد جایگاه پولهای سنتی برانگیخته و آنها را به سمت انتشار ارزهای دیجیتال سوق داده است.
ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) چیست و چه تفاوتی با رمزارزها دارد؟
ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC) نسخه دیجیتالی پول نقد است که توسط بانک مرکزی یک کشور صادر میشود. تاکنون دسترسی به ارز دیجیتال بانک مرکزی محدود به موسسات مالی بوده است و این موسسات از آن برای انجام پرداختهای الکترونیکی استفاده میکردند.
بسیاری از پرداختهای روزانه ما از طریق کارتهای بانکی انجام میشود که در واقع نوعی پول الکترونیکی محسوب میشوند. بانکهای تجاری با استفاده از اعتبار الکترونیکی که بانک مرکزی به آنها میدهد، کارتهای بانکی را صادر میکنند و امکان پرداختهای الکترونیکی را فراهم میکنند.
کارتهای بانکی اگرچه روشی رایج برای پرداخت هستند، اما در برابر ریسک ورشکستگی بانکها آسیبپذیرندو در صورت ورشکستگی یک بانک ، بانک مرکزی تنها موظف به بازپرداخت بخشی از سپردههای بیمهشده مشتریان است.
دلیل اشتیاق بانکهای مرکزی به انتشار ارزهای دیجیتالی چیست؟
بانکهای مرکزی از این بابت نگران هستند که با افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال، قدرت آنها در کنترل اقتصاد و تعیین سیاستهای پولی کاهش یابد.
وظیفه اصلی بانکهای مرکزی کنترل تورم و حفظ ثبات اقتصادی است. اما گسترش رمزارزها این وظیفه را با چالش جدی مواجه میکند.
با توجه به روند رو به رشد استفاده از پرداختهای الکترونیکی، انتشار ارز دیجیتال توسط بانکهای مرکزی میتواند جایگزین مناسبی برای پول نقد باشد و به مردم اطمینان دهد که پول آنها توسط نهادهای معتبر پشتیبانی میشود.
ارز دیجیتال میتواند به عنوان یک ابزار کارآمد برای بانکهای مرکزی باشد تا بتوانند به طور موثر بر اقتصاد کشور تاثیر بگذارند.
چرا بانکهای مرکزی به دنبال انتشار ارزهای دیجیتال هستند؟
آناتولی کراچیلوف، مدیرعامل شرکت نیکل، معتقد است که ارزهای دیجیتال بانکهای مرکزی به دلیل عدم محدودیت در عرضه، قادر به رقابت با رمزارزها نخواهند بود. وی بر این باور است که بانکهای مرکزی میتوانند در هر زمان مقدار بیشتری از این ارزها را منتشر کنند.
محدودیت عرضه و مکانیزمهای امنیتی مبتنی بر الگوریتمهای پیچیده، رمزارزها را به داراییهای منحصر به فردی تبدیل کرده است.
بانک های مرکزی کدام کشورها پیشرو هستند ؟
بانک مرکزی چین با هدف گسترش نفوذ بینالمللی یوان، تصمیم گرفته است تا در جریان یکی از بزرگترین رویدادهای تجاری خود، از ارز دیجیتال ملی رونمایی کند.
بانکهای مرکزی اروپا و بریتانیا نیز در حال مطالعه و بررسی امکان انتشار ارزهای دیجیتال ملی خود هستند و هدف آنها راهاندازی این ارزها در آینده نزدیک میباشد.
فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا اعلام کرده است که تصمیمگیری در خصوص انتشار ارز دیجیتال ملی به نتایج بررسیهای انجام شده در سال جاری میلادی در حوزه پولی و ارزی موکول شده است.
ریسکهای ارزهای دیجیتال
بحرانهای اقتصادی ممکن است منجر به افزایش تقاضا برای نقد کردن ارزهای دیجیتال شود. بانکهای مرکزی در حال حاضر در تلاش هستند تا ابزارهایی برای مدیریت این وضعیت طراحی کنند. با این حال، افزایش محبوبیت ارزهای دیجیتال میتواند دسترسی بانکهای تجاری به منابع مالی ارزان و پایدار را با چالش جدی مواجه سازد.
گسترش استفاده از ارزهای دیجیتال در اقتصادهای نوظهور که به ارزهای خارجی وابسته هستند، میتواند منجر به کاهش ارزش پول ملی آنها و در نتیجه، بیثباتی اقتصادی شود.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید