فریاد هنرمندان اصفهان در مراسم ثبت جهانی قلمزنی

مجدالدین تاج، رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان، روز چهارشنبه در مراسم گرامیداشت ثبت نشان بینالمللی جغرافیایی قلمزنی اصفهان در اتاق بازرگانی این شهر، با ابراز تأسف از وضعیت نامناسب هنرمندان و صنعتگران اصفهانی، گفت: هنرمندان باقیمانده با وجود تلاش برای اعتلای فرهنگ و هنر، فریادشان بلند است اما گوشی برای شنیدن شکایاتشان در شرایط سخت تولید و فروش آثار وجود ندارد.
وی افزود: بسیاری از هنرمندان تاب نیاورده و یا هنر را رها کرده و به مشاغل دیگر روی آوردهاند، یا با ناراحتی شهر خود را ترک کرده و به کشورهای همسایه رفتهاند تا آمار صادرات صنایع دستی، بهویژه قلمزنی آن کشورها را بالا ببرند و رتبههای برتر کسب کنند.
تاج هشدار داد که زمان زیادی برای احیای هنر رو به افول اصفهان باقی نمانده و وضعیت معیشتی هنرمندان صنایع دستی این شهر، با وجود تمام ظرفیتهای موجود برای کسب درآمد پایدار، خوب نیست.
او از مسئولان خواست تا با توجه و عمل، نه فقط با حرف، برای ارتقای فرهنگ و هنر این سرزمین گام بردارند و گفت: خوشحال باشید که شکایات هنرمندان را از زبان نماینده صنف خود شنیدید، زیرا اگر دغدغه عشق به میهن و میراث ماندگار نبود، این سخنان هرگز بیان نمیشد.
رئیس اتحادیه صنایع دستی: نفس هنر اصفهان به شماره افتاده است
رئیس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان، اعتبار دادن به بخش خصوصی و تشکلهای مردمنهاد هنرمندان به عنوان بازوی مشورتی دولت را در گرو تأمین مواد اولیه مانند مس با حذف ارزش افزوده برای کاهش قیمت تمامشده محصول دانست.
وی همچنین خواستار نگاه فرهنگی (نه تجاری) سازمان امور مالیاتی اصفهان به هنرمندان صنایع دستی برای کاهش مالیاتهای سنگین در شرایط رکود اقتصادی، تخصیص بودجه استانی برای تبلیغات و معرفی بهتر صنایع دستی در کشورهای هدف، استفاده از ظرفیت شهرهای خواهرخوانده و خلاق توسط شهرداری برای حضور هنرمندان در نمایشگاهها، تسهیل صادرات و بازگرداندن مشوقهای صادراتی، تخصیص بودجه برای رفع ضعف در بستهبندی، و در اختیار گذاشتن «تالار تیموری» به عنوان موزه هنرهای سنتی معاصر شد. ثبت جهانی رشتههای دارای نشان جغرافیایی ملی نیز از دیگر درخواستهای هنرمندان بود.
بنا بر گزارش ایرنا، قلمزنی، هنر اصیل و زیبای اصفهان با قدمتی دیرینه، اکنون با ثبت جهانی خود میتواند به عنوان نگین صنایع دستی ایران، آثار بینظیرش را به دنیا معرفی کند و از ادعاهای کشورهایی مانند اندونزی و هند در این زمینه جلوگیری نماید.
تاکنون ۲۰ رشته صنایع دستی اصفهان ثبت جغرافیایی و ملی شده و از این میان، چهار رشته میناکاری، قلمکاری، کاشی هفترنگ و قلمزنی موفق به دریافت نشان بینالمللی جغرافیایی و ثبت جهانی شدهاند. از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در جهان، ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و ۲۰۰ رسته متعلق به استان اصفهان است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0