مرجع تقلید: قاضی باید متقی و خدا ترس باشد، نه صرفاً درس خوانده

آیت الله کریمی جهرمی در دیدار با رئیس کل دادگستری قم ضمن بیان این مطلب افزود: قاضی باید فردی به معنای واقعی کلمه درس خوانده، متقی و خدا ترس باشد و صرف گذراندن چند روز تحصیل در حوزه علمیه نمیتواند کسی را برای این منصب خطیر آماده کند.
وی تقوا را رکن اساسی در امر قضاوت دانست و تصریح کرد: ما پیرو مکتب حضرت علی(ع) هستیم که حتی به برادر خود نیز سهمی بیشتر از بیتالمال نداد؛ بنابراین باید تلاش کنیم افراد باسواد و توانمندی را به عنوان قاضی منصوب کنیم که تقوای درونی داشته باشند و تحت تأثیر رفاقتها، سفارشها یا وعدههای دنیوی قرار نگیرند و با در نظر گرفتن خداوند متعال حکم صادر کنند.
کریمی جهرمی گفت: در مورد فردی که جرم او ثابت شده و مجرم است، نحوه برخورد قاضی یا سایر افراد در دستگاه قضایی بر اساس آموزههای اسلام مشخص است و ما حق نداریم هر رفتاری را با مجرمان صرفاً به دلیل ارتکاب جرم انجام دهیم.
وی اظهار کرد: اینکه مجرمی کار بدی انجام داده، مجوز آن نیست که هر آسیبی به او وارد کنیم و حتی خانواده و فرزندان او را در جامعه دچار سقوط نماییم.
وی اهمیت حفظ اسرار مردم در دستگاه قضایی را مورد تأکید قرار داد و گفت: باید دقت شود که اسرار مردم در جریان رسیدگی به پروندهها به دست افراد غیرمسئول نیفتد. متأسفانه گاهی افرادی پیدا میشوند و ادعا میکنند که اسرار و پروندههای مردم نزد آنهاست و تهدید به افشای آنها میکنند.
تأکید بر عدالت و حفظ اسرار مردم در دستگاه قضایی از سوی یک مرجع تقلید
آیتالله کریمی جهرمی خاطرنشان کرد: در چنین مواردی شایسته است که قوه قضائیه این افراد را احضار کند تا صحت ادعاهایشان بررسی شود. اگر راست میگویند، باید با مجرمان قاطعانه برخورد شود و اگر دروغ میگویند، باید مورد بازخواست و تادیب قرار گیرند که چرا با آبروی یک فرد، آبروی اسلام و مسلمانان، حوزه علمیه و دستگاه قضا بازی کردهاند.
وی ادامه داد: نباید اینگونه باشد که مردم به دلیل ترس از افشای اسرارشان توسط این افراد، جرأت برخورد با آنها را نداشته باشند.
کریمی جهرمی با اشاره به لزوم رعایت عدالت در برخوردهای قضایی بیان کرد: در ابتدای ورود افراد به دادگاهها باید از هرگونه پیشداوری، اعمال نظر شخصی و رفتارهای غیراخلاقی و بیادبانه با فرد متهم اجتناب شود.
وی گفت: نگاه قاضی در دادگاه باید به همه افراد یکسان باشد و نباید به فردی به عنوان مجرم توهین شود یا با رفتاری ناشایست او را در جمع تحقیر کرد.
وی تأکید کرد: نباید با شواهد ضعیف و ناکافی، فردی از حق خود محروم شود، بلکه باید تلاش کنیم بر اساس مدارک و مستندات قوی با او رفتار کنیم تا در پایان رسیدگی مشخص شود چه کسی ظالم و چه کسی مظلوم است.
این مرجع تقلید همچنین قضات را به پرهیز از عجله در صدور احکام مهمی مانند اعدام توصیه کرد و افزود: همه احکام باید با دقت کامل و پس از بررسی دقیق شواهد و اطمینان کامل صادر شوند، اما به ویژه در مورد احکام اعدام، باید نهایت دقت را به کار برد تا جان افراد با یک حکم اشتباه گرفته نشود. اگر در حین اعلام حکم متوجه اشتباهی شدیم، باید به راحتی به آن اعتراف کنیم و اجازه ندهیم خون بیگناهی ریخته شود یا ظلمی در حق کسی صورت گیرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0